Folkets Bedste Online Fælleskab – Af, til og for Folket!

Lad os vende skudene og bygge et nyt samfund – sammen!

Offentlig ødelæggelse af religiøse skrifter og symboler skal omfattes af straffelovens racismeparagraf

0 0 votes
Din vurdering?

I denne artikel drøftes et borgerforslag, der har til formål at udvide straffelovens racismeparagraf, § 266b, således at offentlig ødelæggelse samt vanhelligelse af hellige skrifter og/eller symboler af stor religiøs betydning betragtes som racisme og straffes i overensstemmelse hermed. Forslaget rejser spørgsmål om ytringsfrihedens grænser i et demokratisk samfund og argumenterer for nødvendigheden af at beskytte religiøse følelser og undgå de potentielle skadelige konsekvenser, der kan følge af sådanne handlinger.

Næsten 15.000 underskrifter på 4 dage! Støt her: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-15338&fbclid=IwAR2lmhNG2YrgSuttqAj3aR6L1T7pVA3OYwswqY0LNA6_zg8pTnP88Uo49BE

Misbrug af ytringsfrihed til at såre religiøse følelser

Forslagsstillerne påpeger, at selvom ytringsfrihed er en grundlæggende værdi i et demokrati, så kan visse former for ytringer, såsom offentlig koranafbrænding, såre en stor gruppe mennesker på linje med racistiske eller kønsdiskriminerende udtalelser. De argumenterer for, at sådanne handlinger bør betragtes som racisme og straffes i overensstemmelse hermed, da de er dybt sårende og undergravende for demokratiet.

Geopolitiske konsekvenser og omkostninger af religiøs ødelæggelse

Borgerforslaget påpeger også, at offentlig ødelæggelse af religiøse skrifter og symboler kan have alvorlige geopolitiske konsekvenser. For eksempel nævnes de besværligheder, som Sverige kunne opleve i forhold til deres optagelse i NATO som følge af sådanne handlinger. Derudover argumenteres der for, at de økonomiske og menneskelige omkostninger, såsom sikkerhedsforanstaltninger under demonstrationer eller angreb på ambassader, bør tages i betragtning, da de kan skabe ustabilitet og uro i samfundet.

Beskyttelse af demokratisk proces

Borgerforslaget understreger vigtigheden af at beskytte den demokratiske proces og undgå, at enkeltpersoner gennem offentlige handlinger kan styre landets udenrigspolitik. Argumentet er, at handlinger, der provokerer folk af en anden tro eller religion gennem ødelæggelse eller bespottelse af religiøse skrifter eller symboler, underminerer demokratiet og bør straffes som sådan.

Begrænsning af tilladelser til offentlig ødelæggelse

Afslutningsvis fastslår forslaget, at hvis det bliver lov, skal der ikke kunne gives tilladelser til denne type handlinger i forbindelse med lovlig demonstration.

Forslaget rejser væsentlige spørgsmål om balancen mellem ytringsfrihed og beskyttelse af religiøse følelser samt om de potentielle konsekvenser, der kan følge af religiøs ødelæggelse. De geopolitiske aspekter og omkostningerne ved sådanne handlinger er også centrale i debatten om, hvor langt ytringsfriheden kan strække sig i et demokratisk samfund.

STATUS:

01:23 – 29-07-2023 – 9.614

29:27 – 29-07-2023 – 14.101

Billede kilde: Wikipedia Commons: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_group_of_men_at_right_pushing_philosophers_toward_a_fire_with_burning_books_at_the_left_MET_DP818654.jpg

Loading

0 0 votes
Din vurdering?
Få besked
Giv besked om
Bliv en del af Folkets Bedste

Mød ligesindede hér!

Tilmeld Gratis
0
Vi vil utroligt gerne høre din mening, kommenter gernex
()
x
X